Bruisende Zaken

Heerlijk recept met burrata en olijven cake!

Heerlijk recept met burrata en olijven cake!

25-01-2023

Dit heerlijke recept voor burrata met limoen, wilde tomaat, olijven cake en de bijzondere twist van dragon emulsie valt geheid bij iedereen in de smaak. Met dit recept proef je bij elke hap de smaken van Italië.

Ingrediënten

  • Burrata
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Limoen(schil)
  • Div tomaat
  • Sjalot
  • Knoflook
  • Blanke Balsamicoazijn
  • Snufje suiker (bruine basterd)
  • 80gr Dragon/peterselie
  • 175 ml sterke Kippenbouillon (emulsie)
  • 1,5 eetlepel mosterd
  • 1,5 dl Olijfolie
  • 2el        Zongedroogde tomaat
  • 2x         Ansjovisfilet
  • 300gr   Bloem
  • 9gr        Bakpoeder
  • 2x          Eieren
  • 300ml   Karnemelk (cake)
  • 80ml     Olijfolie
  • 100gr    Groene olijven
  • 50gr      pijnboompitten
  • Rucola sla

 

Bereidingswijze emulsie

  • Kook de kippenbouillon en blancheer hierin de kruiden
  • Draai in de blender de kruiden en bouillon tot pulp en koel deze snel terug in een bak met ijswater door steeds te roeren.
  • Als de massa koud is dan monteer(staafmixer)je op met mosterd  en druppelsgewijs de olie

 

Bereidingswijze cake

  • Verwarm de oven op 180C
  • Hak ansjovis  en gedroogde tomaat fijn
  • Meng bloem en bakpoeder in een kom
  • Mix in een andere kom eieren ,karnemelk en olijfolie
  • Roer hiernaar allebei de mengsels door elkaar en voeg nu de ansjovis en tomaat en wat peper en zout toe
  • Doe de cakebeslag in een met bloem beklede vorm en bestrooi met pijnboompitjes
  • Bak af in circa 25 min

 

Bereidingswijze salade

  • Snipper sjalot en knoflook ragfijn
  • Rooster tomaat in een hete pan en voeg de sjalot, knoflook en bruine suiker toe
  • Verwarm dit alles circa 3 minuten kort mee
  • Blus af met de azijn

 

Bereidingswijze Burrata

  • Pluk de Burrata in kleine stukjes
  • Meng deze met olijfolie, peper en zout en de limoen zestes

 

Opmaak

  • Verdeel salade op een diep groen bordje
  • Leg hier her en  der wat Burrata tussen
  • Spuit wat emulsie druppels er tussen
  • Snijd blokjes cake en leg deze speels als croutons tussen de salade
  • Garneer af met rucola

 

Wil je dit gerecht samen met ons maken? Dat kan! Schrijf je in via deze link.

Winterdijk 13b, Waalwijk | ( +31) 06 40 00 00 9 2 | info@kookstudioikkookjijook.nl | www.kookstudioikkookjijook.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS


De gehele administratie  op orde?
De gehele administratie op orde?
De Langstraat Bruist

De gehele administratie  op orde?
De gehele administratie op orde?
De Langstraat Bruist

Krasje of deuk?
Krasje of deuk?
De Langstraat Bruist

comfortabele zwangerschap
comfortabele zwangerschap
De Langstraat Bruist

Wil je ook meer naamsbekendheid?
Wil je ook meer naamsbekendheid?
De Langstraat Bruist

De gehele administratie  op orde?
De gehele administratie op orde?
De Langstraat Bruist


Alweer een nieuw jaar
Alweer een nieuw jaar
De Langstraat Bruist

Krasje of deuk?
Krasje of deuk?
De Langstraat Bruist

Vaak last van obstipatie?
Vaak last van obstipatie?
De Langstraat Bruist

Krasje of deuk?
Krasje of deuk?
De Langstraat Bruist




Een kaartje sturen
Een kaartje sturen
De Langstraat Bruist


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11031 -Zuster Evie Waspik