bruisende zaken

Opnieuw in verbinding met jezelf

Opnieuw in verbinding met jezelf

01-10-2023

“Ik wil jou leren opnieuw te durven voelen, jezelf te zijn, jezelf lief te hebben en uit te durven spreken, en vanuit de schaduw weer in het licht te komen. Van overleven naar leven, op reis naar jezelf”

“Uit de schaduw in het licht - Het is prachtig om daar een bijdrage aan te mogen leveren.”

Coaching met behulp van paarden is niet alleen bedoeld voor mensen die ‘iets’ hebben met paarden. “Het gaat niet om de paarden, het draait om jou als cliënt. De paarden zijn een hulpmiddel, ze spiegelen precies hoe jij je voelt”, vertelt Rietje Peters van Toget-R. Als coach en opsteller systemisch werken met paarden helpt ze mensen om zichzelf weer (terug) te vinden.

De vragen waarmee cliënten bij haar komen, zijn heel verschillend. “Gevoelens van onrust, verdriet, angst, eenzaamheid, niet blij zijn, burn-out, depressie, trauma, relatieproblemen, rouwproblematiek, misbruik, ik kom het allemaal tegen. Vaak zijn mensen er in de reguliere zorg niet in geslaagd tot de kern van hun probleem te komen, ze zoeken een alternatief.” Wat voel je? Wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat wil je? Wat heb je nodig? Wat houdt je tegen om gelukkig en jezelf te zijn? Dat zijn vragen die aan de orde komen tijdens de paardencoaching en het systemisch werken met behulp van paarden. “Onbewust hebben we allerlei vaste patronen ontwikkeld, die niet zelden hun oorsprong vinden in onze jeugd. Het is de uitdaging je bewust te worden van die patronen, zodat je ze kunt leren begrijpen, herkennen en doorvoelen, om ze vervolgens te doorbreken.” In de sessies doe je oefeningen samen met de paarden. “Paarden zijn van nature vluchtdieren. Ze zijn dan ook meesters in het lezen van jouw lichaamstaal en energie. Ze zijn bovendien volledig in het hier en nu en reageren daardoor direct en volledig objectief. Daarmee ervaar je de gevolgen van je gevoelens en gedrag meteen door de reactie van het paard. Dat kan heel liefdevol, troostend, steunend maar ook confronterend zijn.”

‘Iedereen heeft het recht om gelukkig te zijn’

Toget-R | A.C. de Graafweg 2, Heerhugowaard 1704NA | 06-51231468 Rietje@Toget-R.com | www.toget-r-coaching-with-horses.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).