Bruisende Zaken

Bijverdienen in dure tijden: 3 manieren om extra geld te verdienen

Bijverdienen in dure tijden: 3 manieren om extra geld te verdienen

27-12-2022

Tegenwoordig is het helemaal niet gek om wat bij te willen verdienen. Het leven wordt steeds duurder en tegelijkertijd is het door het bereik van internet en social media helemaal niet zo moeilijk om een extraatje te verdienen. Wij zetten 3 manieren om wat extra geld te verdienen voor je op een rij. Controleer vooraf hoeveel je bij mag verdienen naast je baan om te voorkomen dat je voor vervelende verrassingen komt te staan wanneer het tijd is voor de jaarlijkse belastingaangifte.

Geld verdienen met Marktplaats of Vinted

Door kleding die je niet meer draagt aan te bieden op Marktplaats of Vinted, verdien je wat bij en ruim je direct je huis op. Ook kinderspeelgoed, videogames en woonaccessoires zijn vaak goed te verkopen op een platform voor tweedehands spullen. Het valt aan te raden om goede verpakkingsdozen in huis te halen, zodat je de artikelen veilig kunt verzenden. Heb je de smaak te pakken en veel ervaring opgedaan met het verkopen van je eigen spullen? Dan kun je ook een stap verder gaan en bijvoorbeeld items in de aanbieding te kopen om deze vervolgens voor een iets hogere prijs door te verkopen. 

 

Bijverdienen met een eigen webshop

Het is niet heel lastig om een webshop te starten. Zo is er veel laagdrempelige webshopsoftware beschikbaar waarmee je binnen een paar uur een shop op kunt zetten. Kies voor een product dat je goed ligt, koop een voorraadje in, richt je online shop in en zorg voor goede postdozen en verpakkingsmateriaal. Hou er rekening mee dat het verplicht is om een retourperiode aan te bieden van 28 dagen in totaal (14 dagen om een ontvangst aan te melden voor retour en nog eens 14 dagen om een product daadwerkelijk te retourneren). Daarnaast is het verplicht dat je identiteit traceerbaar is. Dit doe je door een contactpagina te hebben met mailadres, contactformulier of telefoonnummer. Een webshop moet verplicht een privacy policy hebben. 

 

Ga aan de slag als vertaler

Wil je extra geld verdienen vanuit het comfort van je eigen huis? En ben je ook nog eens goed met talen? Dan kan het een idee zijn om via online platformen zoals Upwork werk te vinden als online vertaler. Zodra je een aantal klanten hebt gevonden, hoef je alleen maar goed werk te leveren zodat je hier terugkerend opdrachten uit krijgt. Het mooie van dit soort klussen is dat je geen opstartkosten kwijt bent. 

 

Belastingvrij bijverdienen

Vaak moet je het extra inkomen opgeven bij de Belastingdienst. Als je dit niet doet, werk je zwart en kan je een hoge boete krijgen. Wel mag je een bepaald bedrag jaarlijks belastingvrij verdienen. 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09805 - De Bell Schilderwerken