Column

Verzilver jouw opleidingsbudget, juist nu!

Verzilver jouw opleidingsbudget, juist nu!

01-11-2022

Nu het einde van het jaar nadert, zijn veel organisaties weer druk met de ‘budgettering’. Voor het nieuwe jaar moet de begroting op orde zijn en de budgetten verdeeld worden over de verschillende potjes. In steeds meer cao’s worden afspraken gemaakt over opleidingsbudgetten. De afgelopen jaren zijn bij medewerkers het persoonlijke opleidingsbudget zelfs verdubbeld!

Medewerkers moeten hun kennis en ervaring continue op peil houden of nieuwe vaardigheden ontwikkelen om bij te blijven. Toch blijkt uit onderzoek dat 40 procent van het opleidingsbudget ongebruikt blijft, terwijl de urgentie van opleiden en ontwikkelen duidelijk is. Waarom blijft dit budget ongebruikt? niet alle medewerkers zijn op de hoogte van het leerbudget de HR-afdeling keurt een aangedragen opleiding af er is geen concreet opleidingsplan door capaciteitsgebrek op de werkvloer wordt er geen training door de werkgever aangeboden, omdat de afwezigheid van medewerkers moeilijk kan worden opgevangen Laat je als medewerker goed informeren hoe het zit met jouw/ jullie opleidingsbudget (als team). Als je er geen gebruik van maakt, ben je het budget van 2022 kwijt. Door jezelf breder te ontwikkelen word je breder en duurzamer inzetbaar.

Daarnaast krijgt de werkgever er een gemotiveerde, productieve medewerker voor terug! Ik denk graag mee over de mogelijkheden.

Miranda geeft praktijkgerichte trainingen, teamcoaching en individuele coaching op maat binnen instellingen voor zorg, welzijn en dienstverlening.

Werkbewust helpt jou en jouw team steviger in je schoenen te staan en bewuster te werken, zodat jij als hulpverlener het verschil kunt maken.

Kijk op www.werkbewust.nl. Ik ontmoet je graag!

Miranda van Amersvoort Aalsburg 1830, Wijchen 06 44318801 Miranda@werkbewust.nl www.werkbewust.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


09085 - Booij Parket Wonen met Lef